İçeriğe geç

Trabzonun Hangi Yeri Meşhur

Trabzon’un meşhur yeri neresidir?

Trabzon’un Maçka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sümela Manastırı, Trabzon’un en önemli turistik mekanı olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle yerli ve yabancı turistlerin Trabzon’a en çok ziyaret ettiği rotadır.

Trabzon en çok neyi meşhurdur?

Trabzon’un en meşhur yöresel yemekleri arasında sürmene pidesi, akçaabat köftesi ve hamsiköy sütlacı, hamsi tava ve hamsili pilav, ısırgan otu çorbası, kayaya, kuymak, lahana çorbası ve lahana dolması gibi coğrafi işaretli ürünler yer alır.

Trabzon’un doğal güzellikleri nelerdir?

Trabzon’un Doğal Güzellikleri ve ParklarıUzungöl Tabiat Parkı 1989 yılında tabiat parkı ilan edilen Uzungöl, 1625 hektarlık geniş bir alanı kaplamaktadır. … Aygır Gölü… 3. Sera Gölü ve Sera Gölü Tabiat Parkı… Balıklı Göl. … Çal Köy Mağarası … Akarsu Köyü Mağarası … 7. Altındere Vadisi Milli Parkı … 8. Kayabaşı Tabiat ParkıDaha fazla yazı…

Trabzon’un kültürel ögeleri nelerdir?

İletişimSümela ManastırıUzungöl.Ayasofya Camii.Kızlar ManastırıAtatürk KöşküFaroz.Vazelon ManastırıBeypınarı YaylasıDiğer makaleler…

Trabzon’un neyi meşhur hediyelik?

TRABZON’DAN NELER ALABİLİRSİNİZ? Trabzon Hasırı 900 ayar gümüş ve 22 (916) ayar altından üretilmektedir. … Trabzon Keşanı … Trabzon Bakırı … Trabzon Telkari. … Trabzon Çakısı … Trabzon Hurması Çakısı … Trabzon Helvası … Trabzon Vakfıkebir Ekmeği.Daha fazla ürün…

Trabzon merkez hangi ilçededir?

Yüzölçümü 4.689 km² olan Trabzon, km² başına 177 kişi ile nüfus yoğunluğu bakımından 81 il arasında 13. sırada yer almaktadır. Kentin merkez ilçesi Ortahisar’dır (322.000 kişi).

Trabzon hangi yemeği ile ünlü?

Trabzon’un meşhur yemekleriAkçaabat köfte.Kızarmış salatalıkTrabzon pidesi.Palamut dolması.Isırgan çorbasıPazılı kaygana.Guliya.Diğer öğeler…

Trabzondan ne alınır yiyecek?

Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz; Mıhlama, Kara Lahana Dolması, Laz Böreği, Hamsiköy Sütlacı, Trabzon Simit, Trabzon Kurabiyesi, Karayemiş, Trabzon Vakfıkebir Ekmeği, Karadeniz Pidesi, Hamsi Yemekleri, Piyaz, Kara Lahana Çorbası, Pazı Çorbası gibi pek çok farklı ve lezzetli lezzet…

Trabzonda neler yenir?

İklim özelliklerinin ve Karadeniz’in de etkili olduğu Trabzon mutfağında kayıtsız kalınamayacak meşhur lezzetler: Kara lahana dolması, pazı kayganası, muhlama – yöreye göre, ayrıca laz pidesi, Hamsiköy’de sütlaç, Akçaabat’ta köfte. Diğer yazılar…

Trabzon kökeni nedir?

Şehrin bilinen en eski yerleşiminin kalıntıları, Tabakhane ve Zağnos dereleri arasında düzensiz yükseklikte, masa şeklinde bir alanda tespit edilmiştir. Bu nedenle, Trabzon adının genellikle masa veya trapezoidal şekil anlamına gelen eski Yunanca “trapezos” kelimesinden geldiğine inanılmaktadır.

Trabzon kaç gün gezilir?

Trabzon’u gezmek için en az 3 gün ayırmanız gerekir, eğer bu süreyi 5 güne çıkarabilirseniz gezi daha da kapsamlı olacaktır.

Trabzon’da ne yetişir?

Bölgenin başlıca gelir kaynağı olan fındık ve çay, tarım arazisinin %59’unda yetiştirilmektedir. Tarım arazisinin %28,99’unda tahıl, mısır ve fasulye, %10’unda tütün ve patates, %2,50’sinde ise sebze ve yem bitkileri yetiştirilmektedir. İlin 858 bin 687 nüfusunun 436’sı bu tarım arazisine sahiptir.

Trabzon yöresel ürünler nelerdir?

Ayranlı yoğurtlu mısır çorbaları çeşitleri, lahana çorbası, etli lahana dolması, kara lahana yemeği, Trabzon kebabı, hamsili pilav, hamsi kuşu, hamsili kaygana, hamsili bulgur pilavı, haluşka, hurmalı tart, muhlama, pazılı hamsi kızartması, gongoşa sarılı pazı, mısır çorbası, Hamsiköy sütlacı, kabak…

Trabzon’un neyi meşhur yerleri?

Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, tarihi mekanlar, kiliseler ve katedraller.

Samsun mu büyük Trabzon mu?

Günümüzde Samsun’dan sonra Karadeniz Bölgesi’nin ikinci büyük şehridir.

Trabzon’daki antik kentin adı nedir?

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Altındere köyü sınırları içerisinde, Altındere Vadisi’ne bakan Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine inşa edilen Sümela Manastırı, halk arasında “Meryem Ana” adıyla biliniyor.

Trabzonda kanyon var mı?

Trabzon’un en popüler doğa sporları merkezlerinden biri olan Şahinkaya Kanyonu, şehir merkezine 65 kilometre uzaklıktaki Düzköy sınırında yer alıyor. 2,5 kilometre uzunluğundaki Şahinkaya Kanyonu, binlerce yıldır akarsuların aşındırmasıyla doğal olarak oluşmuş bir doğa harikası.

Trabzon’un ilçeleri kaç tane?

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dört mevsim ziyaret edilebilecek bir turizm kentidir. 17 ilçesi bulunan Trabzon’un 9 ilçesi 114 km uzunluğundaki sahil şeridinde sıralanmıştır. Bunlar batı-doğu doğrultusunda Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of’tur.

Trabzon’a ne zaman gidilir?

Trabzon’u ziyaret etmek için en iyi aylar yaz ve sonbahardır. Bu aylarda sıcaklıklar daha idealdir ve yağış nispeten daha azdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tesettürlü Escort