İçeriğe geç

E Devletten Iş Yerimi Nasıl Öğrenebilirim

E-devletten çalıştığım yerleri nasıl öğrenebilirim?

E-devlet web sitesinde Sosyal Sigorta Kurumu sayfasına gidin. E-devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranızı girerek kimliğinizi doğrulayın. Web sitesinde “4A Hizmet Listesi” kutusuna tıklayın. Ardından 4A hizmet beyanınızı kolayca alabilirsiniz.

Çalıştığım iş yerimi nasıl öğrenebilirim?

1-) İnternet arama çubuğuna “E-Devlet” yazdığınızda E-Devlet giriş sayfası açılacaktır. 2-) Sağ üstte bulunan GİRİŞ butonuna basarak T.C. Kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. İş Ünvanı Listesi (Sosyal Sigorta Kurumu) sekmesine tıklayın.

E-devletten hangi bilgilere ulaşılabilir?

Örneğin; Adli sicil, MERNİS, TAKBİS, POLNET ve Merkez Bankası veri tabanları ile yapılan entegrasyonlar sayesinde nüfus kayıtları, adli sicil kayıtları, ehliyet kayıtları, tapu kayıtları ve döviz kurları gibi veriler saniyeler içerisinde adli makamlara iletilebilecek.

İşyeri ünvanı mı nasıl öğrenebilirim?

Seçmek istediğiniz ticaret unvanının başka bir şirket tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için Türkiye Ticaret Sicili Müdürlüğümüzün internet sitesinde bulunan “Sorgulama” bölümüne giriş yaparak Birliğimizin ve T.C. Ticaret Bakanlığının ticaret unvanı veri tabanlarında sorgulama yapabilirsiniz.

Çalıştığım yerin adresini nasıl öğrenebilirim?

İşyeri kodunuzu SGK Talebi e-Devlet menüsünden İşyeri Kodunu Öğren sayfasına giderek öğrenebilirsiniz.

Şirket bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

MERSİS numaranızı almak için adresinizi giriniz. Mersis menüsünden “Şirket Sorgulama” kısmına giriniz.

E-devletten nerede çalıştığına dair belge?

Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal Sigorta Kayıt Belgesi Talebi”ne tıklayın. Daha sonra “4A Giriş ve Çıkış Beyanı” seçeneğine tıklayarak çalışma belgenizi alabilirsiniz.

Hangi şirketlerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

MERSİS’e kayıtlı olan ve sisteme giriş yapan herhangi bir kullanıcı, açılan ekranda yer alan “Sorgulama” kısmında yer alan “Şirket Sorgulama” bölümünden şirketlerin temel bilgilerine ulaşabilmektedir.

E-devlette mesleğimi nasıl öğrenebilirim?

Meslek kodunuz e-devlet üzerinden öğrenilebilir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra “SGK Kayıt Hizmet Listesi” sayfasına giderek ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.

E-devletten neler sorgulanır?

E-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bazı işlemler: SGK hizmet bildirimi, SGK emeklilik bilgileri, Adalet Bakanlığı dosya takibi, vergi borcu sorgulama, araç sorgulama, elektronik üniversite kaydı, mobil bağlantı sorgulama, IMEI kaydı ve daha fazlası…

İşe girişim yapılmış mı?

ALO 170’te sigorta hakkında bilgi almak için şu adımları izleyin: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170’i arayın. Ardından operatörün talimatlarını izleyin ve “sigorta fayda süresi” hakkında bilgi edinmek için 2’ye basın.

e-Devlet bilgileri ile neler yapılabilir?

Uygulama ile www..tr üzerinde en sık kullanılan servisleri kullanabilir, favori servislerinizi görüntüleyebilir, profil bilgilerinizi düzenleyebilir, anlık bildirimler alabilir ve kamu kurumları ile belediyelerin bilgi ve servislerine hızlıca ulaşabilirsiniz.

Üzerime işyeri var mı?

Adınıza bir şirket olup olmadığını öğrenmek için e-devlet sistemine giriş yapıp arama kısmına “Ticari işletmeler veya sahibi/ortağı/görevlisi olduğum şirketler” yazmanız yeterlidir. Karşınıza çıkan ekranda bir şirketin ortağı, yöneticisi veya sahibi olup olmadığınızı görebilirsiniz.

İş siciline nereden bakılır?

Genel olarak, kayıt numarası sorgulaması e-devlet üzerinden kolayca yapılabilir. Kayıt numarasını öğrenmek için ilgili kurumun e-devlet servisleri kullanılabilir.

İş yeri ünvanına ne yazılır?

Şirket şahıs şirketi olarak işletiliyorsa, ticaret unvanı işletme sahibinin tam adı ve soyadından oluşur. Eklemeler yapılabilir, ancak bunlar gerçekliğe ve kamu düzenine aykırı olmamalıdır. Aynı zamanda, seçilen ticaret unvanı başka bir gerçek kişi tarafından kullanılmamalıdır.

Nerede çalıştığını gösteren belge?

Çalışma belgenizi çalıştığınız şirketten veya e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal sigorta kayıt belgesi talebi”ne tıklayın.

SGK dökümü nasıl alınır?

1- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “SGK Kayıt ve Hizmet Listesi/İşyeri Ünvan Listesi” yazın. 2- Açılan pencerede “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayın. 3- Oluşturulan belge yazdırılacaktır. Ortaya çıkan belgenin tamamının yazdırılması gerekmektedir.

Çalışma belgesi e-devletten alınır mı?

Bu belgeyi e-devlet veya SGK gibi kurumlardan almak mümkün değildir. Ayrıca bu belgeyi işverenden her zaman talep etmek mümkündür.

Emekli olup çalışan hizmet dökümü nasıl alınır?

Çalışanlar SSI fayda bildirimlerini barkodlu olarak Sosyal Güvenlik İdaresi’nden veya isterlerse e-devlet üzerinden alabilirler. 4A, 4B ve 4C kapsamındaki tüm kayıt ve hizmet belgelerine e-devlet üzerinden erişebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir